Hírek   |   Novellák   |   Regények   |   Az iróról

Marcus Meadow: Intézkedéstaktika

Humoros hangvételű történetek a Gumibottyán Rendőrkapitányság reggeli eligazításairól.

Kedves olvasó!

E sorozat megírására saját agymenésem formába öntése sarkallott. Az epizódok egy elképzelt rendőri egységnél, Gumibottyán Rendőrkapitányságon játszódnak, ahol a régi motoros "Főtörzs" reggelente eligazítást tart az embereknek, s ennek során minden alkalommal más és más témát boncolgat.

Bevallottan azért írtam ezeket a kis szösszeneteket, mert engem szórakoztatott a megírásuk - ha ezek után másnak is tetszenek, annak csak örülök. A sorozat jelenleg 126 résznél tart, s körülbelül egy éve meglehetős sikerrel fut a rendőrség belső intranetes honlapján, ahol rendszerint hetente egy-három új részt helyezek el. Azt hiszem, nem kell zsarunak lenni ahhoz, hogy az ember megértse a mondanivalót, aki például volt katona, a leírtak nagy részét ismerősnek fogja találni.

Ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy ez egy nagyon-nagyon görbe tükör, a dolgok azért nem így működnek a valóságban, ezért mindenki a helyén kezelje a leírtakat: szórakozzon jól, aztán lépjen tovább!

Ajánlom az írásokat a rendőrség kötelékében szolgálatot teljesítő kollégáknak, akik tapasztalatom szerint a hazai társadalom egyik legjobb humorérzékkel megáldott rétegét képviselik - és erre a humorérzékre szükségük is van...

Jó szórakozást kívánva maradok tisztelettel:
Marcus Meadow
MarcusMeadow@mailpont.hu

1. A forgalomirányítás
Jó reggelt, leülni, csendben lehet maradni!
Nem bubog, figyel! Na! Ma kérem alássan ki köll segíteni a kollégákat, mert triatlon verseny van a város körül, oszt az összes közlekedési kolléga ott fogja magát mutogatni pógárbarátilag, oszt terelgeti azokat a vén hülyéket, akik nyócvanyóc évesen, megszökve a vastüdőből ott tekernek 2 km/h tempóban a menet végén. Ebből következően mi fogunk ma forgalmat irányítani. (Tovább...)

2. A szolgálati kutya alkalmazása
Pihenj! Ül! Fekszik!
Nem maguk, a hétszázát neki, hanem ezek itten a lábom mellett! Maguk meg hogy néznek ki? Mint valami vert sereg. Na, és ezek a bazzeball sapkák! Mindenkiét megtapodták, he'? Vagy lementek focizni, oszt nem akadt féltégla kapufának? (Tovább...)

3. A terrorelhárítás
Jó reggelt, erőt, egészséget!
Na, ámberek, nagyon meg vagyok boldogulva, hogy megint itt vannak, hosszú volt az a tizenhat óra, amit pihenéssel, alvással kellett tölteni, éppen ideje, hogy begyüttek.
Ma be kell segíteni egy igen komoly akcióba, amit az efbijáj koncentrál... nem. Kombinál. Ez se... Szóval szervez, na!
Ne vigyorogjon, Kálmán, ne vigyorogjon, mint a szereplőválogató a pornószakmában, ne vigyorogjon, mert mingyá el fog kenődni, mint a májaskrém! Grammatikailag maga sincs a topon, hogy az anyja tanította volna arábusul inkább! (Tovább...)

4. A razzia
Jóstét, csillagosat! Leülni!
Na, kérem alássan ma esti eligazításunk a feladatmeghatározódásról fog szólani. Ma, kérem elindulunk, merthogy razzia lesz. Összehangolt. Ezt jól jegyezzék meg, mert a rádiók ellenben nem lesznek összehangolva, mivelhogy nem lehet. Én meg az Őragy úr innen az ügyeletről fogunk korrodálni. (Tovább...)

5. A mérkőzésbiztosítás
Jó napot kívánok minden megjelentnek! Csak hogy bejöttek!
Na, ámberek, most aztán igen érdekes feladat adódott számunkra, amelyet azonnalosban meg kell oldanunk. A mai napon délután, zulu idő szerint tizenhat óra nulla-nullakor összecsapás lesz a stádiumban. A Vaskerekesek fogadják a Gyöngytyúk FC-t. (Tovább...)

Hírek   |   Novellák   |   Regények   |   Az iróról